PCS in bedrijf

PCS in bedrijf zet zich in voor de gezondheid van organisaties en medewerkers. Gezondheidsproblemen van het houdings- en bewegingsapparaat vormen in Nederland de belangrijkste oorzaak van langdurig ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Eind 2011 waren er in Nederland 825.000 arbeidsongeschikten ( RIVM, 2012). PCS in bedrijf geeft op een praktische en doeltreffende wijze invulling aan datgene wat een werkgever nodig heeft om de fysieke arbeidsomstandigheden te optimaliseren en het ziekteverzuim door klachten aan houdings- en bewegingsapparaat te minimaliseren. Ook bij dreigende uitval van medewerkers is PCS in bedrijf in staat om snel en effectief te handelen. Ons primaire doel is om een meerwaarde te kunnen bieden naar het bedrijfsleven. In veel gevallen zal het advies op korte of langer termijn, kosten besparend werken voor uw bedrijf.

Valpreventie

Het meest effectief is een programma die meerdere factoren aanpakt (McInnes, 2004). Dat is zelfs even effectief als dagelijkse geriatrische zorg bij het voorkomen van vallen. Daarnaast Heeft dit ook een positieve invloed op het verminderen van de valangst bij thuiswonende ouderen met een val verleden (Faes et al., 2011). Vijf weken van val preventie training kan al resulteren in het verminderen van vallen en het vermijden van obstakels verbeteren. (Weerdesteyn, 2006).

Auto

PCS in bedrijf heeft in samenwerking met verschillende partners een auto gerealiseerd waarmee patiënten opgehaald kunnen worden die niet in de gelegenheid zijn om met eigen vervoer naar de praktijk te komen. De enige kosten die aan deze service verbonden zijn is een kleine vergoeding.
Mocht u interesse hebben in deze haal en breng service, kunt u informeren naar de mogelijkheden.

Werkplek

Arbeidsomstandigheden zijn het fysieke, sociale en psychologische klimaat waarin wordt gewerkt. Deze kunnen worden onderscheiden van de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. (bron: wikipedia)

Het belangrijkste voor de fysieke en mentale gezondheid van een werknemer is de plek waarin hij of zij werkt. PCS in bedrijf biedt u werkplekadvies en onderzoek aan.

PCS ( Paramedisch centrum Slikkerveer) is een multidisciplinair paramedisch gezondheidscentrum in de wijk Slikkerveer van de gemeente Ridderkerk. Door de aanwezigheid van meerdere disciplines is een goede samenwerking één van onze belangrijkste speerpunten. Hierdoor is het mogelijk om gewenste kwaliteit en zorg aan u te kunnen bieden.

PCS fysiotherapie

Van Beethovenstraat 2b
2983 BV Ridderkerk
T: 0180-411885
E: info@pcs-slikkerveer.nl