Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/pcs-slikkerveernl/www/assets/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2592
Fysiotherapie - Paramedisch Centrum Slikkerveer

Avondfysio Ridderkerk

Werkt u doordeweeks? Paramedisch Centrum Slikkerveer is drie dagen per week geopend voor avondfysio in Ridderkerk. Als u overdag beschikbaar bent, heeft u de mogelijkheid om in de ochtend of in de middag een afspraak te maken. Bent u niet in staat om naar de fysiopraktijk te komen? Dan bieden wij ook behandelingen bij u thuis aan.

Dag- en avondfysio, voor wie?

Iedereen die vragen of klachten heeft over het bewegen en/of zijn lichaamshouding kan onze dag- en avondfysio in Ridderkerk benaderen. Dit geldt ook voor revalidatie na een blessure of operatieve ingreep. De klachten kunnen gaan over pijn, verminderde kracht, gespannenheid, stijfheid of moeite met het bewegen en het gebruiken van uw lichaam. Ze hinderen u bij alledaagse activiteiten, zoals werk, sport of hobby.

Wat kunt u verwachten?
Bij onze dag- en avondfysio in Ridderkerk krijg u voorlichting en advies. Daarnaast wordt u begeleid bij bewegingen, oefeningen en massage. In sommige gevallen wordt er behandeld door middel van elektrotherapie. Wilt u weten of uw fysiotherapie vergoed wordt? Bekijk dan de tarieven online.

Waarborging kwaliteit fysiotherapie

Om de kwaliteit van fysiotherapie te waarborgen, is de titel fysiotherapeut wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

De kwaliteit van fysiotherapie verhogen

Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt bijscholing gestimuleerd. Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vakoverleg voldoet, kan worden opgenomen in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF.

Maak een afspraak bij onze dag- en avondfysio in Ridderkerk

Wilt u een afspraak maken bij onze dag- en avondfysio in Ridderkerk? Dit kan eenvoudig online! Wij hebben geen wachtlijst, waardoor u binnen twee dagen bij ons terecht kunt. Tegenwoordig heeft u geen verwijsbrief nodig om een afspraak te maken. Specifieke vragen? Bel ons op 0180-411885.

Behandelingen

Manuele Therapie

Wat is manuele therapie? Manuele therapie is een vorm van onderzoek en behandelen van functiestoornissen van gewrichten ( wervelkolom , armen en benen) . Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en de bewegingen te verbeteren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt een verbetering van bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manuele therapie bestaat uit :

 • Specifieke gewrichtstechnieken ( mobilisaties/ manipulaties).
 • Geven van goede instructies & adviezen.
 • Inzicht geven in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een vervolgopleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Het is een gespecialiseerde opleiding die in het bijzonder gericht is op de wervelkolomproblematiek.

Wanneer een manueel therapeut bezoeken? Als u een gewricht slecht kunt bewegen , of daar pijn hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen, zijn :

 • Hoofd – en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
 • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.
 • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.
 • Hoge rugklachten,al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn.
 • Duizeligheid bij bewegen van de nek.
 • Heupklachten (arthrose).

De opleiding voor Manueel therapeut is gevolgd bij het SOMT.

Sportbegeleiding
Sportbegeleiding is altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit om te zorgen dat er goed en correct getraind wordt en dat de training aan het niveau van de patiënt wordt aangepast. Er zijn verschillende doelgroepen die aan deze sportbegeleiding deel kunnen nemen, waaronder bijvoorbeeld patiënten met longziektes zoals COPD, suikerziekte, overgewicht of mensen die gewoon willen werken aan hun conditie. Het kan dus zijn dat er in één groep patiënten trainen met verschillende aandoeningen. De begeleiding kan individueel of in groepsverband plaatsvinden. Eén op één begeleiding kan in het begin nodig zijn om bijvoorbeeld de individuele doelen aan te passen of omdat men dit als prettiger ervaart, waarna in een later stadium in groepverband kan worden gesport. Een groep bestaat maximaal uit 6 mensen die gedurende 1 uur op een vaste tijd sporten. Iedereen die komt sporten werkt aan zijn eigen doelen en zo dus ook op zijn of haar eigen niveau. De doelen worden in overleg met de fysiotherapeut samengesteld. Tevens is er regelmatig contact met o.a. de huisarts, diëtisten en andere disciplines.
Avondfysio
Waarom Avond Fysiotherapie? Heeft u moeite (vanwege bijvoorbeeld werk) om op de dag tijd vrij te krijgen of vrij te maken voor een behandeling van de fysiotherapeut? Bij Paramedisch Centrum Slikerveer is fysiotherapie ook in de avond mogelijk. Op maandag, dinsdag en donderdag is de praktijk tot minimaal 9 uur geopend. Op deze drie avonden kunt u dus ook na werktijd behandeld worden. Dit is ideaal voor werkgevers en werknemers die zich een behandeling binnen werktijd niet kunnen realiseren. Bovendien kunt u in de avond terecht voor zowel werk als niet werk gerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat. Er is geen wachttijd en u kunt daarom altijd binnen één week terecht. Voor een afspraak kunt u ook komen zonder verwijzing van de huisarts.
Medical Taping
Het Medical Taping Concept. pcs3In de jaren zeventig is de basis van het Medical Taping Concept gelegd in Azië.  Deze tapemethode is ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrondgedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook bepalend zijn voor de bloed- en lymfecirculatie en lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat een scala van klachten geven. Medical Tape tegenover conventionele (witte) sporttape. De gebruikte Cure Tape bij deze behandelmethode zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt opgetild. Onder de opperhuid liggen bloedvaten, lymfevaten en pijnreceptoren. De liftende werking van Cure Tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, waardoor er pijndemping ontstaat. Dit werkt bevorderend voor het weefselherstel. Conventionele (witte) sporttape: De sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht. Hierdoor worden de bloedcirculatie en de lymfe-afvoer beperkt. Deze afname zorgt voor een vertragende werking op het herstel. Behandelmogelijkheden De Cure Tape kun je met verschillende technieken op diverse weefsels toepassen. Effecten die hiermee worden bereikt, zijn:

 • Activering/regulering van de bloedcirculatie en lymfeafvoer
 • Verbetering van de spierfunctie
 • Ondersteuning van gewrichtsfunctie
 • Pijndemping
 • Neurofysiologische en segmentale beïnvloeding

Indicaties voor Medical Taping zijn:

 • Klachten aan het bewegingsapparaat ( zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten)
 • Verminderen van klachten door zwelling en bloeduitstortingen
 • Houdingscorrectie
 • Klachten die ontstaat zijn door overbelasting ( zoals tenniselleboog, achillespeesklachten)
 • (Na) behandeling van blessures ( bijv. zweepslag)
 • Het beïnvloeden van organen (segmentale beïnvloeding)

Materiaal De Cure Tape die wordt gebruikt bij het Medical Taping Concept heeft de volgende eigenschappen:

 • Elastische, ademende, zelfklevende tape
 • Anti-allergische lijmlaag, zonder toevoeging van medicijnen
 • Waterbestendig, douchen en zwemmen is mogelijk
De behandeling
Afspraak U kunt, zonder verwijsbrief van de huisarts, telefonisch contact met ons opnemen voor een afspraak voor uw eerste behandeling. Er is geen wachttijd. Eerste behandeling (Intake) Tijdens de eerste behandeling proberen wij door vragen te stellen en een onderzoek naar uw houding en bewegingen uit te voeren inzicht te krijgen in uw klachten . Het is noodzakelijk om te weten wat uw klachten heeft veroorzaakt. Behandelplan Op basis van het onderzoek stellen we in overleg met u een behandelplan op. Dit behandelplan wordt vervolgens regelmatig met u besproken en geëvalueerd. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Resultaat Vermindering van pijn, beter gebruik van het lichaam en het beweeglijker maken van spieren en gewrichten is het doel van de behandelingen. Daarnaast zorgen wij voor preventie, advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Dossier Tijdens de behandelingen worden de bevindingen vastgelegd in een dossier. We willen u erop wijzen dat u als patiënt altijd recht op inzage hebt in het dossier dat we over u hebben aangemaakt. Het spreekt voor zich dat u de enige bent die dit dossier mag inzien. Ook de fysiotherapeut heeft een geheimhoudingsplicht. Als daarvan bevat alleen een verslag aan de verwijzend arts gegevens over uw behandeling en wordt aan derden over u en de behandeling geen mededeling gedaan. Dit laatste geldt ook voor Arbodiensten en verzekeringen. Wij zullen alleen dan gegevens over u verstrekken als we in het bezit zijn van een schriftelijke en door u gedateerde en ondertekende verklaring waarin u aan die dienst of verzekering toestemming heeft gegeven om gegevens over uw behandeling van ons te verkrijgen.
Behandeling aan huis
Als u niet in de gelegenheid bent naar de praktijk te komen, kunnen wij als therapeut u aan huis bezoeken. Indien u niet verzekerd bent, wordt een toeslag van € 13,00 in rekening gebracht, anders geldt de vergoedingsregeling van de zorgverzekeraar.
Klachten
Natuurlijk doen wij er alles aan om de behandeling en het contact zo vlot en prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het zijn dat u een klacht heeft over uw behandeling. Ook kunt u over iets anders ontevreden zijn. Dan is het goed om uw klacht kenbaar te maken. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere patienten en voor de kwaliteit van de fysiotherapie. Uw klacht wordt in vertrouwen en serieus genomen. Alleen in overleg met u kunnen we naar een passende oplossing zoeken. Mocht uw klacht niet bespreekbaar zijn met uw eigen fysiotherapeut dan zijn de andere fysiotherapeuten in de praktijk uiteraard bereid te bemiddelen. Schroom niet om in dat geval daar om te vragen. Heeft ook dat geen bevredigende oplossing opgeleverd, dan kunt u contact opnemen met het KNGF. Uiteraard zijn suggesties ook welkom.

Neem contact op

 • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens kunt u lezen in ons Privacy beleid

PCS fysiotherapie

Van Beethovenstraat 2b
2983 BV Ridderkerk
T: 0180-411885
E: info@pcs-slikkerveer.nl