Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/pcs-slikkerveernl/www/assets/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2592
Kosten en Vergoedingen - Paramedisch Centrum Slikkerveer

Kosten en Vergoedingen

Bij bepaalde chronische aandoeningen, waar veel fysiotherapie voor nodig is, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering.
Op www.defysiotherapeut.com vindt u een lijst met deze aandoeningen. Vanaf 1 januari 2012 is de “chronische” lijst ingekort. De volgende aandoeningen zijn verwijderd van de “chronische” lijst: Osteoporose, Reuma en Revalidatie na een hartoperatie.

Bij kinderen, tot 18 jaar, met deze chronische aandoeningen worden de eerste 20 behandelingen wel uit de basisverzekering vergoed. Kinderen met een niet chronische aandoening krijgen, als dat medisch noodzakelijk is, maximaal tweemaal 9 behandelingen per aandoening vergoed.

In de basisverzekering zit geen fysiotherapie voor volwassenen met een niet chronische aandoening. u moet een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Het is altijd verstandig om goed te informeren bij uw zorgverzekering of uw fysiotherapeut.

Artrosebehandeling naar basisverzekering  vanaf 2018

Verzekerden met artrose c.q. slijtage aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. De aanspraak geldt voor een periode van 12 maanden en voor een totaal van 12 behandelingen ongeacht het gewricht of de linker of rechterzijde.

Verzekerden hebben een geldige verwijzing van de huisarts nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding van de behandelingen. De behandelingen vallen onder het eigen risico van de verzekerde.

Samenvattend:

Jonger dan 18 jaarChronischVolledig vergoed
Jonger dan 18 jaarNiet chronischMax. 18 behandelingen
Ouder dan 18 jaarChronischEerste 20 behandelingen uit de aanvullende
verzekering de resterende uit de basisverzekering*
Ouder dan 18 jaarNiet chronischAanvullende verzekering
Heup / knieslijtageNiet chronischMaximale vergoeding 12 behandelingen vanuit de basisverzekering*

* In 2021 geldt eigen risico alleen voor de basisverzekering van € 385,00

Tarievenlijst 2024 Paramedisch Centrum Slikkerveer:

Fysiotherapie zitting€ 41;
toeslag i.v.m. huisbezoek€ 16;
Manuele therapie€ 51;
Intake en onderzoek na verwijzing€ 52;
Screening, intake en onderzoek€ 57;
Niet nagekomen afspraak € 41;
Verstrekte verband- of hulpmiddelenAfhankelijk van product

Deze tarieven worden gehanteerd :
Als de verzekering de behandeling niet vergoedt omdat u niet verzekerd bent voor fysiotherapie of omdat u over uw maximum van behandelingen heen bent of als wij geen contract hebben met uw zorgverzekeraar. ( Wij hebben met bijna alle landelijke zorgverzekeraars een contract).

Annuleren
Afspraken dienen 24 uur van tevoren “TELEFONISCH” geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen bij u in rekening worden gebracht.